Vi är Sveriges ledande leverantör av vilt

Vi har ett brett utbud och kan erbjuda viltkött från bland annat älg, vildsvin, rådjur och dovhjort. Allt kött styckas, mals och packas på våra egna anläggningar vilket garanterar högsta möjliga produktkvalitet. Med omtanke om djuren och naturen hanterar vi alla produkter mycket varsamt.

Högkvalitativt viltkött och ett brett sortiment av svensk fågel

Åke P Fågel & Vilt är Sveriges ledande vilt företag som erbjuder högkvalitativt viltkött och har även ett brett sortiment av svensk fågel. Företaget grundades redan 1985 av Åke Persson och har sedan dess försett svenska folket med det bästa från naturen. Företaget ligger i Malmö och drivs idag av hans söner Jörgen och Stefan Persson.

Åke P tar sin roll som vilt leverantör på stort allvar och strävar alltid efter att leverera kött och fågel av högsta kvalitet. Företaget arbetar nära tillsammans med sina jägare och garanterar därför ett ansvarsfullt och hållbart viltbyte. Genom ett nära samarbete med restauranger och butiker utvecklar vi nya produkter som passar ett modernt synsätt på matlagning.

Vi har ett brett utbud och kan erbjuda viltkött från bland annat älg, vildsvin, rådjur och dovhjort. Kött styckas, mals och packas på våra egna anläggningar vilket garanterar högsta möjliga produktkvalitet.

Åke P är ett företag som genomsyras av passion och kunskap om vilt och viltkött. De är stolta över att kunna erbjuda svenska folket det bästa från naturen och strävar alltid efter att vidareutveckla sin verksamhet för att fortsätta leverera högkvalitativt viltkött

Varför vilt?

Viltkött är väl värt att prova för alla köttälskare. Det är en utsökt köttsort som är mör, nyttig och hållbar. Så varför inte testa att laga en vildsvinsstek eller en stek på älgkött och bjud in till en härlig middag med nära och kära?

Ett hälsosamt val

Den hälsosamme dras till Viltkött tack vare dess fantastiska näringsprofil. Viltkött är proteinrikt, fettsnålt och därmed en riktig hälsofavorit. Viltkött är ett hälsosamt alternativ till andra köttsorter eftersom det innehåller relativt låga mängder mättat fett, höga mängder protein av hög kvalitet och rikt på flera viktiga näringsämnen.

Viltkött är inte bara en utsökt delikatess, utan det är också fullproppat med viktiga näringsämnen som vår kropp behöver.

Klimatsmart

Viltkött är ett klimatsmart val av protein på tallriken som också är enda köttslag som får grönt ljus från WWF:S köttguide.

När de gäller mat och foder är de vilda djuren självförsörjande, de söker efter sin egna föda från naturen. Detta betyder att de inte finns någon miljöpåverkan från deras foderproduktion.

De vilda djuren är en del av del av det naturliga ekosystemet. Det beror på att ekosystemet självt är självreglerande och processen där växthusgaser frigörs och återupptas är en naturlig del av den naturliga cykeln. Så även om de vilda djuren släpper ut växthusgaser så räknas deras utsläpp av växthusgasen metan som naturliga.

Vilda djur är en viktig del av den naturliga näringskedjan och många andra djur och växtarter är beroende av deras närvaro och beetende för att överleva. Genom att bevara och skydda deras naturliga livsmiljöer kan vi säkerställa att de fortsätter att bidra till den biologiska mångfalden och miljön i stort.

Viltkött är också näringsrikt och hälsosamt, då det inte innehåller tillsatser eller antibiotika.

Det är gott!

Viltkött har en distinkt smak och är ofta mer mört och saftigt än annat kött. Det första som utmärker viltkött från vanligt nötkött eller fläskkött är dess möra konsistens. Viltet rör sig fritt i skogar och marker och utvecklar därför mer muskler, vilket ger den en fastare struktur. Detta ger också en helt annan smakupplevelse eftersom det ger köttet en annan struktur, smak och känsla. Kan varieras i oändlighet oavsett om du vill ha en snabb och sund vardagsrätt eller en festlig middag.

Hantering & Kvalité

Med omtanke om djuren och naturen hanterar vi alla produkter mycket varsamt. Det viktigaste för oss är att producera varor av högsta kvalitet och med en hög servicegrad till alla våra kunder. Detta klarar vi av genom ett gott samarbete med producenter, uppfödare och leverantörer som klarar av våra högt ställda kvalitets- och leveranskrav. Lokalerna är moderna, ändamålsenliga och EU-godkända för hantering av kött och fågel.

HACCP - program

Detta är ett detaljerat och preciserat system där vi genomför riskanalyser för varje process i vår produktion. Vid anläggningen finns även en av Livsmedelsverket tillförordnad veterinär.

Medlem av Svenskt Viltkött

Certifierade med
FSSC 22000

Kontakta oss

Har du frågor gällande vårt sortimentet eller vill du bli företagskund? Vad det än gäller, tveka inte på att höra av dig!

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.