Älgentrecote med chorizo och parmesan
Älg
Innertemperatur -
Älg
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
Portioner
4 bitar älgentrecôte cirka 150g-200g per bit
100g färsk chorizokorv
1 dl crème fraiche
3 msk Philadelphiaost
1 dl finriven parmesanost
800g tunt skivade rotfrukter, till exempel palsternacka, morot, persiljerot och potatis
Olja till fritering
Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner
Ta bort skinnet på korven och grovhacka den. Stek den tills korven blir knaprig och smulig, ställ den åt sidan.Vispa samman crèmefraiche med Philadelphia och parmesanost, smaksätt med salt och svartpeppar.Fritera rotfrukterna i medelhög värme tills de är krispiga och gyllenbruna. Smaksätt köttet med salt och peppar, grilla eller stek det till önskad stekningsgrad. Servera köttet med ostcrème, chorizosmulor samt krispiga rotfrukter.