Helstekt reninnanlår med syltade kantareller
![](https://cdn.prod.website-files.com/644803384b5518733a46e152/64a6b1dd838ef2b46355afd6_reninnanlar.jpg)
![ÅkeP loggotyp](https://cdn.prod.website-files.com/6446ebcb971b2c4a7d18749c/6447d0b645c4699e3d9a9d80_Logo-Footer.png)
ca. 600g reninnanlår
3 msk smör
100g kantareller, gärna små
2 msk ättika, Perstorps, 24%
4 msk socker
1 tsk gult senapsfrö
1 st lagerblad
1 st kryddnejlika
rödvinssås
mandelpotatis
Lägg kantarellerna i en kastrull, slå i 2 dl vatten och tillsätt 1 nypa salt, sjud svampen i ca. 10 minuter. Sila bort kokvattnet men spara 1 dl till kryddlagen. Lägg kantarellerna i en renburk. Koka upp ättika, socker, kokspad och kryddor. Låt koka livligt i några minuter och slå det sedan över svampen, tillslut burken och kyl. Låt gärna kantarellerna mogna några dagar innan servering. Putsa köttet och bryn det i smöret. Krydda med salt, svart och vit peppar. Ställ in köttet i 175° varm ugn, skruva direkt ner till 110°. Stek köttet till en innertemperatur på 58°. Avbryt stekningen, slå in köttet i folie och låt vila i 10 minuter. Skiva köttet och servera det tillsammans med kantareller, rödvinssås och nykokt mandelpotatis.