Hjortmedaljonger med björnbärssky

Dela recept
Hjort
Innertemperatur -
Hjort
Röd
Rekommenderas ej
52
°C
Medium
57
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
65
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
110
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
4
 Portioner

600g hjortytterfilé

1 dl vetemjöl

1 msk smör

1 dl finhackadschalottenlök

1 msk balsamvinäger

2 dl kalvfond,hemkokt ellerfrån koncentrat

2 msk vinbärsgelé

16 st färska björnbär

TILL SERVERING:

pressad potatis

knaperstekt svamp

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Stycka köttet i 8 bitar, smaksätt med salt och peppar. Vänd köttet i vetemjöl så att det blir täckt av mjöl. Hetta upp en stekpanna, lägg i smöret och lägg i köttet. Stek till önskad stekningsgrad och tag det sedan åt sidan. Lägg löken i stekpannan och bryn den i några minuter. Slå i vinäger ochfond, låt koka upp och sjud sedan några minuter. Tillsätt gelé och lägg i köttet och björnbären,smaka av med salt och peppar. Servera kött och sky tillsammans med potatis och svamp.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.