Hjortmedaljonger med björnbärssky
600g hjortytterfilé
1 dl vetemjöl
1 msk smör
1 dl finhackadschalottenlök
1 msk balsamvinäger
2 dl kalvfond,hemkokt ellerfrån koncentrat
2 msk vinbärsgelé
16 st färska björnbär
TILL SERVERING:
pressad potatis
knaperstekt svamp
Stycka köttet i 8 bitar, smaksätt med salt och peppar. Vänd köttet i vetemjöl så att det blir täckt av mjöl. Hetta upp en stekpanna, lägg i smöret och lägg i köttet. Stek till önskad stekningsgrad och tag det sedan åt sidan. Lägg löken i stekpannan och bryn den i några minuter. Slå i vinäger ochfond, låt koka upp och sjud sedan några minuter. Tillsätt gelé och lägg i köttet och björnbären,smaka av med salt och peppar. Servera kött och sky tillsammans med potatis och svamp.