Hjortrostbiff med linser och sky
![](https://cdn.prod.website-files.com/644803384b5518733a46e152/64a6af66189c2ed3d7c112d2_slide1.jpg)
![ÅkeP loggotyp](https://cdn.prod.website-files.com/6446ebcb971b2c4a7d18749c/6447d0b645c4699e3d9a9d80_Logo-Footer.png)
700-800g hjortrostbiff
6 dl svarta linser
2 nypor babyspenat
1 ask pärl eller cocktailtomater
2 dl tunt skivad schalottenlök
Olivolja
Steksky
Flingsalt och svartpeppar
Koka linserna och låt de rinna av. Krydda köttet med flingsalt och svartpeppar. Bryn det runt om och efterstek i ugn, ca 150 grader i ca 20 minuter, till önskad stekningsgrad. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och lägg i linser, tomater, lök och spenat. Stek allt tills det blivit varmt, smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Slå linserna i botten på ett serveringsfat och lägg det skivade köttet ovanpå. Ringla över stekskyn och lite extra olivolja.Dryckestips Langmeil Hangin Snakes Shiraz Viognier (nr 72056)Langmeil Hangin Snakes på Systembolaget