Kycklingshawarma med chili, ananas och fisksås
![](https://cdn.prod.website-files.com/644803384b5518733a46e152/649df9d3aaa6b261fd11fc3f_kyckling_600_300.jpg)
![ÅkeP loggotyp](https://cdn.prod.website-files.com/6446ebcb971b2c4a7d18749c/6447d0b645c4699e3d9a9d80_Logo-Footer.png)
3 dl blandade morötter
½ dl plockad koriander
½ dl plockad mynta
10 cm gurka
1 st röd chili
1-2 st salladslök
4 msk socker
8 msk vatten
4 msk fisksås
1 st vitlöks klyfta
1 dl limejuice
1 dl rostade sesamfrö
1 dl rostade fröer, solros, pumpa tex
300 g kycklingfilékryddblandning- olika pepparsorter-paprika
¼ färsk ananas
3 msk olivolja
2 msk sesamolja
1 st lime, zest
Sallad – Skala och strimla morötterna tunt, använd en mandolin.Skala och kärna ur gurkan och träna. Skiva lökarna tunt.Dressing: Värm vatten med socker i en kastrull tills sockret löst upp sig. Mixa vitlök med fisksås, limejuice och sockerlagen.Slå lagen över grönsakerna och sila av innan serveringKyckling: Skala och ta bort roten ananasen och tärna i små kuber, strimla ner chilin och lägg i en bunke med sesamolja, limezesten och olivolja.Strimla kycklingen och stek i smör och olja med kryddblandningen avsluta med att vända i fröerna och sesamfrönaBlanda köttet med ananasen. Låt stå och dra fram tills serveringServering:Bred yoghurten på brödet, lägg på kycklingen och toppa med grönsakerna, mynta och koriander. Rulla ihop och ÄT..