Kycklingspett med pumpacreme och krisp
![](https://cdn.prod.website-files.com/644803384b5518733a46e152/649df9e8e7ef2b7142615a68_kyckling_pumpacreme.jpg)
![ÅkeP loggotyp](https://cdn.prod.website-files.com/6446ebcb971b2c4a7d18749c/6447d0b645c4699e3d9a9d80_Logo-Footer.png)
600g kycklinglårfilé med skinn
300g savoy- eller spetskål
2 st majskolvar, råa
1 dl cashewnötter, grovhackade
8 st ätpinnar
1 kg pumpa
100g crème fraiche
50g smör
Gör så här: Salta och peppra kycklingen, trä upp den på spetten. Skala, kärna ur och skär pumpan i kuber. Koka den helt mjuk i vatten och låt rinna av. Torka bitarna i en tjockbottnad kastrull, tillsätt crème fraiche och smör. Lägg över i mixer och kör till en helt slät crème. Skär bort den tjocka nerven i kålbladen och strimla dem. Skär av majskornen från de råa kolvarna. Rosta kålen och majsen i en het stekpanna med lite olja. Tillsätt nötterna på slutet, smaka av med salt och peppar. Grilla kycklingen och servera den med pumpacrème och krisp.