Lammstek

Dela recept
Lamm
Innertemperatur -
Lamm
Röd
Rekommenderas ej
°C
Medium
°C
Rekommenderas ej
Välstekt
°C
Rekommenderas ej
Rek. ungstemp
°C
Rekommenderas ej
Ingredienser
6
 Portioner

Ca 1,2 kg lammstek, urbenad

Steksnöre

3 msk smör

Rub:

1 msk rivet citronskal

4 st vitlöksklyftor, krossade

1 dl hackad bladpersilja

1 msk vit vinäger

2 msk olivolja

Flingsalt och svartpeppar

Tillagning
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Text instruktioner

Blanda samman alla ingredienser till rubben. Torka steken med hushållspapper. Gnugga in rubben och bind upp steken med steksnöre. Bryn köttet runt om i smör och olja, lägg köttet i en ugnsfast form och efterstek i ugn, 140 grader till kärntemperaturen 58 grader. Ta ut köttet ur ugnen, slå in det i fuktigt smörpapper och låt det vila 15 minuter.Skiva upp köttet och servera det tillsammans med steksky, potatis, grönsaker och sallad.

Genom att klicka på "Acceptera kakor", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.