Vild chiligryta
2 msk smör
800 g Älgfärs
100 g tärnat rökt fläsk
4 klyftor vitlök, skivade
1 röd chili, skivad
2 gula lökar, i tunna båtar
2 msk tomatpuré
2 burkar krossad tomat
2 msk koncentrerad kalvfond
Kryddor:
1 lagerblad,
1 msk torkad oregano,
2 kvistar färsk timjan,
1 tsk rökt paprika
salt och svartpeppar
1 förpackning stora, kokta vita bönor
Hetta upp smöret i en rymlig kastrull. Bryn lök, vitlök, fläsk och viltfärs tills det fått färg. Tillsätt tomatpuré och kryddor, låt det bryna någon minut till. Rör i krossad tomat och fond, häll i vatten tills vätskan täcker kött och grönsaker. Låt grytan koka långsamt i 2 timmar. Späd med vatten om det behövs. Skölj bönorna och låt dem rinna av i en sil. Rör i bönorna och låt grytan koka ytterligare 5 minuter. Smaka av och servera tillsammans med inlagd gurka och gräddfil.