Vildsvin "Al Pastor"
![](https://cdn.prod.website-files.com/644803384b5518733a46e152/64a6b41263181c509fce4e2c_VILDSVIN_ALPASTOR.png)
![ÅkeP loggotyp](https://cdn.prod.website-files.com/6446ebcb971b2c4a7d18749c/6447d0b645c4699e3d9a9d80_Logo-Footer.png)
1 silverlök
2 vitlöksklyftor
1 liten färsk ananas
1 msk koncentrerad apelsinjuice
2,5 msk mild vit vinäger
0,5 – 1 tsk chilipulver, mängd beroende på styrka
1 tsk oregano, torkad
1 tsk spiskummin, mald
1 msk jalapeños, skivade
600g vildsvin, karré i 0,5 cm tjocka skivor
1 dl grovhackad koriander eller storbladig persilja
8 mindre tortillabrödsalsalimeklyftor
Skala lök och vitlök, dela dem i bitar och lägg dem i en mixer. Skala ananasen och lägg en tredjedel i mixern (spara resten). Tillsätt sedan juice, vinäger, chilipulver, oregano, spiskummin och chipotle. Mixa några minuter tills det blir en slät marinad. Lägg köttet i en tät påse, slå på marinaden och låt det marinera 8 timmar i kylen.Skiva ananasen och tag bort den hårda stocken i mitten. Tag upp köttet ur marinaden och låt den rinna av. Grilla eller stek kött och ananas på grill eller i ugn tills det är genomstekt och krispigt. Lägg över på skärbräda och tärna kött och ananas. Lägg det sedan i tortillabröd, lägg på en sked salsa, strö över koriander och toppa med limeklyfta.